Viisi hyvää syytä käydä jalkahoitajalla

20.06.2021

Kävin ensimmäisen kerran jalkahoidossa jo teini-iässä, kun urheiluharrastukseni ja mahdollisesti ei ihan istuvimmat tossut toivat ensimmäiset kipeät känsät jalkoihini. Hoitokokemus oli mukava ja käynnit jalkahoidossa jatkuivat tasaisen epäsäännöllisinä itse yhtä tasaisen epäsäännöllisesti tehtyjen jalkahoitojen ohessa. Satunnaisten kovettumien ja känsien kehittymisen lisäksi onnistuin jossain vaiheessa myös telomaan varpaankynttänikin niin, että sen paraneminen vei hiukan pidempään ja edellytti jokusen hoitokäynnin palautuakseen entiselleen.
Teini-ikä sekä aktiiviurheiluaika ovat jo hyvinkin reilusti takanani mutta jalkahoitokäynnit eivät. Nykyään käyn noin kahden kuukauden välein jalkahoitajalla hoidattamassa jalkani – Katriinan/Elsen-hoitolan ylellinen jalkahoito rokkaa – pitääkseni ne hyvässä kunnossa. Säännöllisyys käynneissä palvelee muun muassa näiden viiden asian kanssa:

  1. Mahdolliset toistuvatkin kovettumat tai känsäkohdat pysyvät kurissa. Säännölliset jalkahoidot voivat hävittää ne jopa kokonaan. Etenkin jos asiaa varmistaa sopivan kokoisia ja hyvin istuvia jalkineitä käyttämällä.
  2. Mikään kohta jaloista ei jää hoitamatta. Koitapa päästä itse käsiksi esimerkiksi varpaiden välissä olevaan kovettumaan tai känsään!
  3. Käynti on oikein sopiva itsehoito- ja hemmotteluhetki, joka tuottaa välittömän hemmottelufiiliksen lisäksi myös pitkäkestoisempaa hyötyä. Jalkojen säännöllinen rasvaus ihan omin voimin tukee samoin hyödyn kestoa.
  4. Ikää kun kertyy, voi eteen tulla uudenlaisia jalkaongelmia. Ennakointi säännöllisten jalkahoitojen muodossa pitää paremmin suurempia jalkaongelmia loitolla eikä kivuliaita haasteita pääse vaivihkaa kehittymään. Ikä voi tuoda tullessaan myös mielenkiintoisia yllätyksiä kuten jalan koon muuttumisen. Itselleni istuvat nykyään paremmin numeroa isommat jalkineet etenkin urheilujalkineissa verrattuna aikaan ennen viidenkympin ylitystä.
  5. Jalkahoitajalla käydessä saa hoidon lisäksi myös asiantuntijaneuvontaa jalkojen omatoimiseen kunnossapitoon. Parhaimpia saamani vinkkejä on ollut puhdistetun lampaanvillan käyttö suojaamaan varpaita. Se on hyvä, riittoisa ja luonnollinen tuote, jota on mukava käyttää kenkien kanssa tarvittaessa.

    Koen jalkojen hoidon olevan tarpeellisuudessaan samalla tasolla hammashoidon kanssa. Säännöllinen hammashoito tukee suun- sekä hammasterveyden lisäksi kokonaisterveyttä ja samoin tekee jalkojen hoito.
    Kumpaakin hoitoa voi ja tuleekin tehdä myös itse. Rutiinien, kuten jalkojen iltarasvauksen, kehittäminen toimii jalkojen itsehoidossa oikein hyvin. Säännöllinen jalkahoitajalla käynti itsehoidon päälle varmistelee sitten kokonaisterveyden ylläpitoa asiantuntijan avulla.

-Kristiina-

Lisää artikkeleja